select
Sophisticated solution for hood opening

Geavanceerde oplossing voor het openen van een motorkap met een LINAK actuator

De ingenieurs bij DEUTZ-FAHR hebben expres niet voor een eenvoudig kantelmechanisme en gasveren gekozen, omdat deze oplossing onpraktisch is en vele nadelen heeft. Als alternatieve oplossing hebben ze kinematica ontwikkeld waarmee de motorkap van 150 kilo niet wordt gekanteld, maar parallel aan het voertuig omhoog of omlaag wordt bewogen.

De kinematica wordt aangedreven door de LA36-actuator van LINAK. De elektrische actuator kan tot wel één ton verplaatsen, en de slaglengte kan variëren van 100 tot 999 mm. De kinematica bevindt zich recht boven de motor en wordt blootgesteld aan de uitlaatgassen van de motor. Voor deze aanpassing was de LA36 de ideale keuze.

De geavanceerde oplossing voor het openen van de motorkap heeft van boeren die de nieuwe tractor al mochten testen lovende reacties ontvangen. Dankzij de elektrische motorkapaanpassing zijn alle onderdelen in het motorcompartiment gemakkelijk bereikbaar. Dat is zeker een voordeel bij onderhoudswerkzaamheden.

Vooral de LA36 is een van de meest solide en krachtigste LINAK-actuatoren, bedoeld voor gebruik onder lastige en zware omstandigheden. Dankzij de gegoten aluminium behuizing en onderdelen van hoge kwaliteit heeft de actuator een hoge beschermingsgraad.

Kou, hitte, grote temperatuurschommelingen of spatten hebben geen invloed op de werking van de LA36. De actuator is tevens bestand tegen chemische stoffen. In statische toestand biedt de LA36 beschermingsgraad IP69K, en bij gebruik IP66.

“LINAK heeft een goede reputatie op het gebied van het maken van stevige en duurzame actuatoren en levert producten van hoge kwaliteit”,
aldus Johannes Gruber, productmanager bij DEUTZ-FAHR.

Johannes Gruber ziet grootse mogelijkheden voor ontwikkeling naarmate in steeds meer landbouwmachines elektrische onderdelen worden gebruikt.

Allereerst zouden alleen al de grootte van de machines en de eisen voor comfort, gebruiksvriendelijkheid en ergonomie de vraag naar elektrische aanpassing kunnen laten stijgen Elektrische actuatoren hebben echter duidelijke voordelen in vergelijking met hydraulische oplossingen.

Johannes Gruber: “In de komende jaren zullen er in steeds meer hulpwerktuigen en tractoren elektrische onderdelen worden gebruikt.”
An actuator LA36 built into the DEUTZ-FAHR tractor 9 series

Neem contact op met LINAK voor specificaties en nog meer actuatoroplossingen voor tractoren en overige landbouwwerktuigen.