select
An actuator LA36 built into the new generation of balers from Kverneland

de flexibele oplossing voor balenpersen

Decennia aan ervaring met het ontwerpen van machines wordt geïmplementeerd in iedere balenpers van Kverneland. De machine dient feilloos te werken over de gehele wereld.

De nieuwste generatie balenpersen van Kverneland verzekeren ongeëvenaarde prestaties en het vermogen om verschillende soorten gewassen aan te kunnen. 
Het innovatieve ontwerp van de FastBale biedt veel diversiteit met daarbij de mogelijkheid om op verschillende instellingen, afhankelijk van het type gewas en de wensen van de gebruiker, te werken.

Met zijn unieke eigenschappen biedt de FastBale een echte flexibele oplossing voor alle eisen omtrent balen en verpakken. Daarbij verbeterd de oplossing het comfort en productiviteit van de gebruiker.

De hoofddoelstelling van Kverneland in Ravenna (Italië), was om betrouwbaarheid en veelzijdigheid te combineren binnen een waardevol en efficiënt baalperssysteem. De nieuwe serie baalpersen zijn uitgevoerd met lineaire actuatoren van LINAK. De LA36, in het bijzonder, is een van de meest solide en krachtigste actuatoren van LINAK. Ontwikkeld om onder extreme omstandigheden te kunnen blijven functioneren. Het is een onderhoudsvrij product met een lange levensduur en een hoge IP gradering.
De LA36 actuator van hoge kwaliteit biedt een zeer sterk alternatief voor hydraulische oplossingen en andere elektrische actuatoren. Precisie kan alleen worden waargemaakt door kwalitatieve en aansluitende componenten toe te passen.

De LA36 voldoet volledig aan deze eisen”, vertelt Valerio Casadei, Electronic Engineer voor Kverneland in Ravenna. En, “LINAK biedt een grote hoeveelheid mogelijkheden voor aanpassingen naar wens. Zoals bijvoorbeeld de slaglengte, speciale kabels en connectors zodat het gemakkelijk kan communiceren met ons systeem. Verder is de LA36 leverbaar met een standaard vaste zuigerstangkop.”
“Door het samenwerken met LINAK krijgt men naast een robuust product ook een team van engineers en technici tot beschikking”, voegt de heer Casadei toe.

De nieuwe generatie balenpersen zijn uitgevoerd met het nieuwe gepatenteerde Kverneland PowerBind systeem voor het plaatsen van netten. Dankzij de lineaire actuator LA36 wordt het net direct in de baalcontainer geplaatst doormiddel van een arm die een horizontale beweging maakt zodat het net gespannen blijft. Hierdoor is het gebruik van de netten betrouwbaar.


Bovendien wordt het net constant gespannen gehouden. Wanneer de baal voor 90% compleet is beweegt de arm zodat het volgende net klaar is.

Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid en productiviteit van het systeem omdat er geen tijd verloren gaat aan het oppakken van de netten. Wanneer een baal klaar is wordt er door de arm direct een net in de container geplaatst.
  The new generation of balers from Kverneland with built-in LINAK actuator technology

Betrouwbaarheid en flexibiliteit in de nieuwe and versatility combined in the new series of balers from Kverneland.


Wanneer het net is geplaatst wordt er een rem neerwaarts in beweging gebracht waardoor er spanning op het net komt te staan. Tijdens het plaatsen beweegt de arm terug naar zijn rustpositie, wanneer de baal is ingepakt wordt het mes geactiveerd dat het net doorsnijdt.

De LA36 biedt gemak in onderhoud, controle en een snelle installatie met vele mogelijkheden voor gewenste aanpassingen en feedback zodat de oplossing past bij iedere specifieke applicatie. Een slim systeem dat geen compromis sluit op kwaliteit of levensduur.

Neem contact op met LINAK TECHLINE voor specificaties en meerdere oplossingen voor baalpersen en andere agrarische applicaties.