select

Agrarische precisie met LINAK

Samen met de Technische Universiteit van Munich/Weihenstephan heeft Fritzmeier Umwelttechnik een systeem ontwikkeld dat zowel de dat zowel de bodemspecifieke oogstpotentie meerekent als de plantgroei analyseert.

De bodemgegevens worden geverifieerd door middel van een GPS ontvanger. De groei status van de planten wordt bepaald met behulp van een optische sensor.

Door het ISARIA systeem te gebruiken verkrijgt de boer optimale opbrengt en bespaart tegelijkertijd kosten omdat hij slechts de mest gebruikt die er nodig is voor de plantengroei.

Een belangrijk element voor het systeem is een landbouwmechanisme dat geïnstalleerd is op de voorste hydrauliek van de tractor.

The Fritzmeier engineers have deliberately not chosen a hydraulic system.

"Vaak zijn er geen vrije hydraulische aansluitingen voor op de tractor. Om deze reden hebben we elektrische actuatoren gekozen.” vertelt Johann Janker, Development Engineer bij Fritzmeier Umwelttechnik.

Voedingsspanning voor de sensoren is altijd beschikbaar De heer Janker geeft aan dat ook directe inzetbaarheid van het elektrische systeem een voordeel is.
“De apparatuur wordt voornamelijk ingezet op seizoensbasis, waardoor langere tijd stilstand voor kan komen.”

Hydraulic systems do not always perform the best under seasonal conditions. The LINAK electrical actuators are practically maintenance free and always employable.

Hydraulische systemen presteren niet altijd even goed onder alle seizoensgerelateerde omstandigheden. De elektrische actuatoren van LINAK zijn nagenoeg onderhoudsvrij en altijd inzetbaar. Ze worden rechtstreeks aangestuurd door de elektronica in het ISARIA systeem. Dit is kostenbesparend en direct te realiseren in de constructie

Zelfs als er relatief veel kracht nodig is om de sensoren uit te vouwen zijn de LA36 actuatoren van LINAK verre van overbelast. Krachten van 4,000 Newton zijn nodig om het proces van in- en uitvouwen soepel te laten verlopen. De LA36 kan tot 10,000 Newton leveren.

Voor de technici van Fritzmeier Umwelttechnik is de robuustheid van de actuator nog meer belangrijk dan de kracht.

Tijdens klimaattesten controleren we of onze actuatoren blijven functioneren onder extreme temperaturen en snelle temperatuurwijzigingen. In sommige testen moeten actuatoren temperaturen van +100 °C tot -30 °C herhaaldelijk doorstaan terwijl ze door blijven werken. “ legt Søren Hither Rasmussen, directeur van LINAK GmbH uit.
  LINAK LA36 actuators in the sensors
Two LINAK LA36 actuators fold out the sensors.

Naast alle voordelen op het gebied van integratie en robuustheid geeft Johann Janker nog een voordeel aan: de zelfremmende eigenschap. Uitgeschoven vereist de elektrische actuator verder geen energie. Door de zelfremmende eigenschap blijft de as in positie.

Juist bij de integratie in bestaande elektronische systemen blinken elektrische actuatoren uit. Wanneer er bijvoorbeeld feedback over de positie benodigd is kan dit in een hydraulisch systeem alleen verkregen worden door extra modules te plaatsen.

Johann Janker ziet nog steeds grote kansen in het gebruik van elektrische instelsystemen in de landbouwsector. “Veel hydraulische systemen kunnen al vervangen worden door elektrische systemen. Besturing en integratie is eenvoudig. Elektrische systemen zullen hun opmars blijven maken.”

Het ISARIA systeem van Fritzmeier Umwelttechnik vereist niet alleen toekomstgerichte technieken op het gebied van sensortechnologie en data processing, maar ook op het gebied van mechanische bediening en instelling.

Neem contact op met LINAK TECHLINE voor specificaties en meer elektrische oplossingen voor de agrarische sector.
Wat is een Lineaire Actuator
Een elektrische lineaire actuator is een onderdeel dat de roterende beweging…
TECHLINE Applicaties
Voorbeelden van TECHLINE applicaties.
Actuator Voordelen
Beweging uitgevoerd door een innovatief elektrische actuator systeem heeft veel voordelen…
Actuator Tests
Extreme kou en hitte, snelle temperatuursveranderingen, blootstelling aan chemicaliën en zout...