select

Sulky-kunstmeststrooier geautomatiseerd

LINAK-actuators spelen een belangrijke rol in veel toepassingen in de precisielandbouw. Een voorbeeld daarvan is de afgifte van mestmengsels, waarbij nauwkeurigheid alleen kan worden gegarandeerd door een exacte en geautomatiseerde afstelling van schuifregelaars.

Op de Econov X40- en X50-centrifugaalstrooiers kan het moment van openen en sluiten van de schuif aan de strooikant automatisch worden ingesteld. Optimalisatie van de werkbreedte kan in realtime plaatsvinden.

Geen handmatige bediening meer ‘op het oog’ - het is tijd voor precisie!

Voor dit doel is de machine gekoppeld aan een nieuwste generatie volgapparaat en een GPS-antenne, waarmee locatiebepaling op de akker mogelijk wordt.

In nauwe samenwerking zijn LINAK en Sulky F&E er bovendien in geslaagd de volledige aansturing van de kunstmeststrooiers te automatiseren. Hiervoor is gebruikgemaakt van verschillende geïntegreerde elektrische actuators van LINAK en een door Sulky ontwikkelde koppelingstechniek. Openen en sluiten van de inname en afstelling van de strooihoeveelheid (conform de rijsnelheid en het aantal deelbreedtes) wordt aangestuurd door de actuators, die zijn aangepast aan de werkomstandigheden.


Net als alle andere strooiers in de productlijn, zijn de Sulky X40 en X50 uitgerust met een Tribord 3Di-systeem op de rechterstrooischijf. Via externe bediening kan hiermee nauwkeurig naar de kant toe worden gestrooid. Een LINAK actuator verschuift de valpunten voor de kunstmest naar een speciale schijf voor bemesting langs de kanten. De precisie en bedieningseenvoud van de Sulky-strooiers worden zo gecombineerd met de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van LINAK actuators.

Neem voor specificaties en meer actuatoroplossingen voor strooiers en andere landbouwmachines contact op met LINAK TECHLINE.

Wat is een Lineaire Actuator
Een elektrische lineaire actuator is een onderdeel dat de roterende beweging…
TECHLINE Applicaties
Voorbeelden van TECHLINE applicaties.
Actuator Voordelen
Beweging uitgevoerd door een innovatief elektrische actuator systeem heeft veel voordelen…
Actuator Tests
Extreme kou en hitte, snelle temperatuursveranderingen, blootstelling aan chemicaliën en zout...
Neem contact op met LINAK
Deskundig advies en een nauwe samenwerking…