select
Solar Tracking & Wind Energy Actuator Solutions

Zonnevolgsystemen &
windenergie

verbeteren energie-effectiviteit

Het opwarmen van de aarde en de schadelijke uitstoot van CO2 zorgen dat we ons steeds meer richten op het gebruik van natuur-energie. De zon en de wind zijn overal ter wereld verkrijgbaar en elektrische actuators helpen de exploitatie te verbeteren en de efficiëntie van deze stabiele energiebronnen te vergroten. 
 
Zonnevolgsystemen zijn een overduidelijke manier om de efficiëntie van zonneparken te verbeteren. Het elektrische actuatorsysteem zorgt ervoor dat de zonnepanelen de zon automatisch volgen en de juiste lichtinval behouden zodat de zonnestralen zo goed mogelijk worden benut. 
 
In de afgelopen jaren heeft het engineers- en consultantsteam van TECHLINE®  veel aandacht besteed aan zonnevolgsystemen. De bewezen betrouwbaarheid en lange, onderhoudsvrije levensduur van LINAK actuators, zelfs onder extreme omstandigheden, maken de TECHLINE elektrische actuatoroplossingen zeer geschikt voor dit soort applicaties. 
 
Flexibiliteit is het sleutelwoord voor TECHLINE elektrische actuatorsystemen. U krijgt voortreffelijke traploze positionering en feedback in uw bedieningssysteem, zowel digitaal als analoog. Wanneer de elektriciteit uitvalt werken de LINAK actuators op een accu en tevens is manuele aansturing mogelijk.

Vergroot EFFICIëNtie met zonnevolgsystemen

Het volgen van de ochtendzon in het oosten en de avondzon in het westen vergroot de efficiëntie van het paneel tot 45%. Met bijna geen onderhoudskosten kunt u een snelle ROI (return on investment) verwachten.
 
Na de jarenlange ontwikkeling en samenwerking met producenten in de landbouw en constructie-onderdelen weten we dat onze actuatoroplossingen bestand zijn tegen onder andere UV-straling, hitte, regen en stof. Om dit te garanderen verlaat geen actuator onze fabriek zonder een grondig testtraject te hebben doorlopen, en als extra veiligheid is tevens een geïntegreerd alarm optioneel verkrijgbaar.
 
TECHLINE biedt complete actuatoroplossingen met zowel digitale als analoge integratie direct richting uw bedieningssysteem. Tevens is het mogelijk een op maat gemaakte oplossing te ontwikkelen in nauwe samenwerking met u en uw medewerkers.

WIND TURBINE AUTOMATisering

Windenergie is een ander duurzaam energiegebied welke voordelen heeft van  TECHLINE elektrische actuatoroplossingen. De stabiele betrouwbaarheid van LINAK actuators hebben de aandacht getrokken in de windturbine industrie. 
 
Vergeleken met de hydraulische oplossing biedt een elektrisch actuatorsysteem een laag gewicht, eenvoudige bediening en het systeem neemt minder ruimte in beslag in de motorgondel. In samenwerking met onze klanten heeft TECHLINE oplossingen ontwikkeld voor service situaties met automatische opening van alle soorten toegangspoorten, luiken en het noodsmeringssysteem. Elektrische actuators worden tevens gebruikt voor een aantal veiligheidsopties zoals rotorremmen, rotorslot, vleugelslot en ventilatiesystemen in zowel de motorgondel als in de transformator unit. Neem voor meer informatie contact op met het LINAK TECHLINE team.

Lees meer in de Solar Tracking focus folder
Bezoek onze website over Solar Tracking en lees meer.
TECHLINE Product Configurator

TECHLINE PRODUCT CONFIGURATOR
Vind de industriële actuator welke voldoet aan uw eisen met LINAK’s
Actuator Selector »

Zaken doen met LINAK
We willen niet slechts leverancier zijn voor onze klanten…
Meld u aan voor Nieuws
Blijf op de hoogte van het LINAK nieuws.
Actuator Voordelen
Beweging uitgevoerd door een innovatief elektrische actuator systeem heeft veel voordelen…
Actuator Tests
Extreme kou en hitte, snelle temperatuursveranderingen, blootstelling aan chemicaliën en zout...
Neem contact op met LINAK
Wilt u meer informatie over onze innovatieve actuator oplossingen?