select
 

Ergonomie in productie


Vraag meer informatie aan of ontvang direct een offerte.

Het belang van ergonomie

Zorgen voor meer ergonomie in productie faciliteiten is slechts het aanpassen van de werkwijze en werkplek voor de medewerker. Door verbeterde ergonomie krijgen mensen minder last van hun spieren of last van andere klachten zoals rug- en nekpijn.

Volgens de US Department of Labor, uit de Verenigde Staten, kosten ergonomie gerelateerde klachten zo'n 15 tot 20bn dollar per jaar. In 2013 zorgden deze klachten voor maar liefst 380.600 ziektedagen. Dat is een derde van het totaal aantal dagen waarbij men zich afwezig meldt. 

In het Verenigd Koninkrijk blijkt uit een recent onderzoek, door de Health and Safety Executive, dat lichamelijke klachten effect hebben op meer dan een miljoen mensen per jaar. De desbetreffende klachten zijn een direct resultaat van een slechte werkplek.

Wanneer men dit inziet is het niet zo'n vreemde ontwikkeling dat er steeds meer onderzoek naar ergonomie op de werkplek wordt gedaan. Ergonomisch design blijkt namelijk zelfs voor motivatie en meer tevredenheid te zorgen. Dit resulteert in betere prestaties en uiteindelijk verbeterde cijfers omtrent de productie zelf.

Wat te doen
Afhankelijk van het type werk, zijn er richtlijnen betreffende ergonomie en op hoogte aanpasbaar meubilair. 

Correct work height

Er zijn zelfs richtlijnen voor het indelen van het werkblad:

How to arrange work

LINAK biedt verschillende producten: hefkolommen , actuatoren, controleboxen en handbedieningen zodat productie-applicaties aangepast kunnen worden. Door de hoogte aan te passen wordt de werkplek voor iedere medewerker werkbaar. Het resultaat is meer ergonomie, minder gezondheidsklachten en minder ziekteverzuim per medewerker. Dit is voor zowel de medewerker, als voor de werkgever een voordeel.

Height adjustable work station Zeker voor een werkstation is het essentieel om de hoogte te verstellen per medewerker, maar ook per taak.

Hefkolommen zoals de DL2 of de BL1 gecombineerd met een controlebox CBD6S en de DP bediening zorgen voor een nette verstelling. 

Voor transport banden kan een hoogteverstelling zorgen voor een verbeterde ergonomie voor de medewerker die aan deze transportband werkt.

Hefkolommen zoals de BL1 en de DL2 gecombineerd met de controlebox CBD6S en de DPF with Display zorgen voor optimale werkcondities en meer efficiëntie.
Height adjustable conveyer beltProduction ergonomics

Production ergonomics

Leer meer over ergonomie op de productiewerkplek

Online Magazine | PDF