select
 
LINAK A/S air photo

LINAK geschiedenis in het kort

In 1976 werd Bent Jensen, huidig directeur en eigenaar, met  tegenzin overgehaald het familiebedrijf Christian Jensen en Zonen over te nemen. Deze kleine onderneming met 7 medewerkers werd in 1907 opgericht door zijn opa. In 1976 produceerde het bedrijf  riemschijven, maalmolens en smeltovens. Niet bepaald de business die de net afgestudeerde ingenieur voor ogen had voor de toekomst.

Toch besloot Bent Jensen zichzelf 5 jaar de tijd te geven om de bestaande productie in stand te houden en een nieuw product te ontwikkelen om het bedrijf te laten groeien. Na slechts 3 jaar had hij dit doel bereikt en had het bedrijf een grote transformatie ondergaan.

De eerste actuator
Het nieuwe product dat Bent Jensen ontwikkelde was de actuator, welke hij lanceerde in 1979.

Het idee kwam tot stand tijdens het verbeteren van de rolstoel van een gehandicapte medestudent die zijn mobiliteit was verloren door een ongeluk. Dus vanaf het prille begin wat het LINAK's doel om de leef- en werkomgeving te verbeteren.

De lineaire actuator bleek al snel zeer bruikbaar voor een groot aantal toepassingen. In eerste instantie werd de actuator verkocht in de landbouwsector voor combines. Dit was slechts het begin. Vandaag de dag zorgt de lineaire actuator voor ergonomische verbeteringen in verschillende werkomgevingen zoals kantoren, ziekenhuizen, comfortmeubilair, boerderijen en industrie.

Uitbreiding
LINAK is snel gegroeid sinds de introductie van de actuator in 1980. In 1986 voegde het bedrijf een elektronica afdeling toe om controleboxen te ontwikkelen passend bij de actuator.

Deze groei spreidde zich uit over Europa, in de US en later in het Midden-Oosten met faciliteiten in China, India en Japan.

Vandaag de dag is LINAK een internationaal  bedrijf en wereldleider in het ontwikkelen en produceren van elektrische actuatoroplossingen. LINAK is wereldwijd vertegenwoordigd door dochtervestigingen en distributeurs - en we breiden nog steeds uit.

 

Zaken doen met LINAK
We willen niet slechts leverancier zijn voor onze klanten…
Meld u aan voor Nieuws
Blijf op de hoogte van het LINAK nieuws.