select
 

Wat is OpenBus

In plaats van het hebben van een draad voor iedere functie, en hardware aanpassingen voor iedere nieuwe optie, heeft LINAK een hardware platform ontwikkeld van controleboxen welke geprogrammeerd kunnen worden voor specifieke eisen in de applicatie van de eind-gebruiker. 

Het “Brein”, dat is de Microprocessor, zit binnenin onze OpenBus Controleboxen; CB6S, CB16, CB20 en CBJ-Care. Dus, in plaats van een analoge handbediening zit er nu een microchip in de bediening en de controlebox, zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Wij doen dit door iedere toets op de handset te 'adresseren'. Bovendien kunt u extra accessoires toevoegen, om een intelligente applicatie samen te stellen.
CB6s
CB6s OpenBus
Voltage in: 230/120 V
Product page
CB16
CB16 OpenBus
Voltage in: 230/120/100 V
Product page
CB20
CB20 OpenBus 
Voltage in: 230/120/100 V
Product page
CBJ-Care
CBJ Care Control Box with Service Monitor from LINAK®
Voltage output: 24 V DC 
Product page

Veiligheid


OpenBus betekend verbeterde veiligheid. We noemen dit “First Failure Safe”. Simpelweg betekent dit dat er geen onbedoelde bewegingen in de applicatie kunnen plaatsvinden door kortsluiting. Dit omdat bij OpenBus het signaal wordt verzonden in Bits en Bytes. Geen aansluiting betekent geen signaal. Dit zorgt voor extra veiligheid vergeleken met analoge systemen die deze functie niet hebben. Hier bovenop hebben we een aparte ader in de kabel voorzien die het systeem moet vrijgeven voordat beweging mogelijk is, “Power Request” genaamd. Geen "request" voor stroom betekent geen beweging! 

slimme beweging

Geavanceerde applicaties hebben wellicht de behoefte aan slimme beweging. Met de microprocessor configureert u uw systeem om deze in een voorgeprogrammeerd patroon te laten bewegen. Het systeem kan worden geconfigureerd om te stoppen op een specifiek moment, of deze simultaan of parallel te laten bewegen op de manier die u wenst.

op maat gemaakte oplossing


OpenBus biedt veel flexibiliteit om aan de verschillende behoeften in de markt te voldoen.  De wensen van de klant variëren en OpenBus kan aan uw specifieke eisenpakket voor een op maat gemaakte oplossing voldoen. De software kan worden aangepast om een exacte beweging, set-up en optionele kenmerken te realiseren die u wenst in uw toekomstige applicatie.


Systeemcombinaties

LINAK biedt flexibiliteit in het combineren van producten om aan uw specifieke behoeften te voldoen.
Neem contact op met uw LINAK partner voor het samenstellen van het juiste systeem voor uw applicatie.

Verbeterde logistiek

Een voordeel met OpenBus is dat u meer flexibel bent in het ontwerp van uw systeemoplossing. Uw OpenBus-compatibele producten worden geleverd met een ”mini-fit” plug. Dit betekend dat u alle OpenBus controleboxen onderling kunt wisselen met onze actuators en bedieningen, zo blijft onze logistieke doorvoer optimaal.

Wat is een Controlebox
De controlebox is het brein van de actuator-oplossing…
MEDLINE & CARELINE Applicaties
Voorbeelden van MEDLINE & CARELINE applicaties.