select
Systems for Bath Lifts

Systemen voor badliften

keuzevrijheid in een keur van systemen

Verschillende systemen voor verschillende behoeften! Ergonomische optimalisatie en hef-strategieën voor het baden kunnen op verschillende manieren worden bewerkstelligd.
Een van die opties is de badkuip in hoogte te verstellen, om zo de beste ergonomische omstandigheden voor de verzorgende te creëeren.
Een andere optie is het gebruik van een deur, welke elektrisch opent en sluit, om zieke en oudere patiënten eenvoudig en veilig in bad te helpen.
Voor patiënten, mensen met een beperking of ouderen die een meer intensieve zorg nodig hebben is een stoel die de gebruiker in de badkuip of het zwembad laat zakken een optie. Al deze verschillende badliften vereisen verschillende systemen, en LINAK heeft voor alles een oplossing. 
 
Er zijn verschillende combinaties mogelijk, maar een gemiddeld badlift systeem is opgebouwd uit 3-6 hoofdproducten. Eén of meerdere actuators of hefkolommen welke een op- en neerwaartse beweging verzekeren voor de ergonomisch juiste werkomstandigheden voor het verplegend personeel. Een actuator om de deur te openen verzekert de veiligheid en het comfort voor de patiënt wanneer deze in en uit het bad stapt.

Als er een stoel is gemonteerd om de patiënt in het bad of zwembad te laten zakken zijn er actuators gemonteerd om de patiënt in het water te tillen, zakken en draaien. Een controlebox beheerst de beweging en een handbediening activeert de gewenste beweging. De specificatie van deze producten hangt helemaal af van de individuele wensen en eisen.

Afhankelijk van het badliftprincipe en functionaliteit zijn diverse oplossingen mogelijk. Ongeacht uw keuze, u krijgt een hoogwaardig systeem dat de leefomgeving van de gebruiker verbetert door het vergroten van de veiligheid en het leveren van een soepele en stille beweging voor de patiënt. 


Daarom kiest u voor LINAK…

Wanneer u kiest voor een MEDLINE® & CARELINE® systeem zijn er verschillende manieren om de optimale systeemoplossing te combineren. LINAK levert flexibiliteit en ontwerpvrijheid door veel verschillende opties. Onze OpenBus sytemen voegen de mogelijkheid tot flexibele oplossingen passend aan uw wensen. Bewegende constructies kunnen worden gedefinieerd en bereikt door positioneringsopties in onze actuators en software. 

Afhankelijk van uw eisenpakket hebben wij het juiste product-assortiment en
bieden grote flexibiliteit om het juiste systeem voor u te specificeren.
Al onze systemen zijn getest en goedgekeurd. Dit maakt het eenvoudiger voor u om goedkeuring te krijgen voor uw badlift.


Controleboxen voor badliften

Afhankelijk van uw wensen voor functionaliteit en accessoires bieden wij verschillende controleboxen aan voor uw product. De software in de controlebox is op maat gemaakt of standaard. OpenBus controleboxen leveren een hoog veiligheidsniveau en kan gevarieerde bewegingspatronen uitvoeren afhankelijk van uw wensen.

U kunt kiezen tussen verschillende OpenBus controleboxen afhankelijk van uw wensen. De CB6S heeft 4 kanalen, de CB16 tot 5 kanalen. Beiden verzekeren u van een betrouwbare beweging en veiligheid. De CB20 maakt het mogelijk om tot wel 6 actuators aan te sluiten en meerdere bedieningen.

Voor zwembadliften zijn de CBJ1, CBJ2CBJ-Home of CBJ-Care een goede keuze dankzij de accu-capaciteiten en gebruiksvriendelijkheid.


Actuators voor badliften

Actuators zijn verkrijgbaar in verschillende krachten. De LA31 is verkrijgbaar voor een zware belasting, de LA34 voor nog meer gewicht en de LA44 kan zelfs de zwaarste last de baas. Alle actuators zijn een solide keus voor het in- en uit bad helpen of het in- en uit het zwembad tillen.
 
De LA28 en LA30 zijn compacte oplossingen welke het eenvoudig maken om te integreren in het bad of als deuropener. Hefkolommen zoals de BL1 zijn een geweldige oplossing voor het in hoogte verstellen van de badkuip.


Bedieningen voor badliften

Het bedienen van de badkuip of badstoel kan door middel van een handset. Onze HB80 of HB70 zijn hiervoor geschikt. De HB80 levert ergonomisch ontwerp en en is goedgekeurd voor IPX7 volgens de normeisen.
Lineaire Actuator LA31 Handbediening HB80 Lineaire Actuator LA31
Wat is een Lineaire Actuator
Een elektrische lineaire actuator is een onderdeel dat de roterende beweging…
Wat is een Bediening
De bediening is een onderdeel dat de bewegingen van het LINAK actuator systeem aanstuurt…
MEDLINE & CARELINE Applicaties
Voorbeelden van MEDLINE & CARELINE applicaties.
Neem contact op met LINAK
Wilt u meer informatie over onze innovatieve actuator oplossingen?