select
Systems for Treatment Chairs

systemen voor behandelstoelen

keuzevrijheid in een keur van systemen

Verschillende systemen voor verschillende behoeften! Of u nu op zoek bent naar een standaard systeem voor uw behandelstoel, of een geavanceerd systeem; u bent bij LINAK aan het juiste adres.
Een gemiddelde behandelstoel is opgebouwd uit 3-6 hoofdproducten: één of meer actuators of kolommen welke een op- en neerwaartse beweging maken en ergonomisch correcte werkomstandigheden garanderen voor het verplegend personeel en het comfort voor de patiënt. Een actuator voor de rugverstelling zorgt voor de meest comfortabele positie voor de patiënt, soms worden meerdere actuators gemonteerd, ten behoeve van de been- of heffunctie. Een controlebox stuurt de beweging aan en met de handbediening activeert u de gewenste beweging. De specificatie van deze producten hangt sterk af van uw individuele wensen en ontwerpideeën. 

Ter inspiratie; een gemiddelde behandelstoel wordt opgebouwd rond een van deze producten. Ongeacht uw keuze, u krijgt een hoogwaardig systeem dat de leefomgeving van de gebruiker verbetert door het vergroten van de veiligheid en het leveren van een soepele en stille beweging voor de patiënt. 

Daarom kiest u voor LINAK…

Wanneer u kiest voor een MEDLINE® & CARELINE® systeem zijn er verschillende manieren om de optimale systeemoplossing te combineren. LINAK levert flexibiliteit en ontwerpvrijheid door veel verschillende opties. Onze OpenBus systemen voegen de mogelijkheid tot flexibele oplossingen passend aan uw wensen. Bovendien kunnen waardeverhogende accessoires worden toegevoegd aan uw behandelstoel. Voorbeelden hiervan zijn: een weegschaalfunctie om optimale werkprocedures in instituten te garanderen, een massagemotor voor meer comfort en USB stroomtoevoer voor een lichtpunt, welke voor zowel het verplegend personeel handig is als voor patiënten, als bijvoorbeeld leeslampje. De fantasie is de grens voor het gebruik van accessoires om de leef- en werkomgeving van de gebruikers te verbeteren.

Afhankelijk van uw eisenpakket hebben wij het juiste product-assortiment en
bieden wij grote flexibiliteit om het juiste systeem voor u te specificeren.
Al onze systemen zijn getest en goedgekeurd. Dit maakt het eenvoudiger voor u om goedkeuring te krijgen voor uw behandelstoel.


MEDLINE & CARELINE behandelstoel controleboxen

Afhankelijk van uw wensen voor functionaliteit en accessoires bieden wij verschillende controleboxen aan voor uw product. De software in de controlebox is op maat gemaakt of standaard. OpenBus controleboxen leveren een hoog veiligheidsniveau en de mogelijkheid service-data op te slaan.

U kunt kiezen tussen verschillende OpenBus controleboxen afhankelijk van uw wensen. De CB6S heeft 4 kanalen, de CB16 tot 5 kanalen. Beiden verzekeren u van een betrouwbare beweging en veiligheid. De CB20 maakt het mogelijk om tot wel 6 actuators aan te sluiten en meerdere bedieningen en accessoires.
Verschillende accessoires en opties zijn verkrijgbaar, afhankelijk van uw behoeften.

 

MEDLINE & CARELINE Behandelstoel Actuators

Hefkolommen als de BL1 zijn een perfecte oplossing voor behandelbanken dankzij het strakke ontwerp en eenvoudige constructie. Het is niet mogelijk handen of voeten tussen de bewegende delen te steken, wat zorgt voor extra veiligheid.

Er zijn verschillende hef-actuators verkrijgbaar afhankelijk van het te tillen gewicht. De LA31 is verkrijgbaar voor een zware belasting, de LA34 voor nog meer gewicht en de  LA44 kan zelfs de zwaarste last de baas. Alle actuators zijn een solide keus voor behandelbanken.
 
Voor de rug- en been-actuators raden wij u onze extreem stille LA31 of LA40 aan, onze kleine en compacte LA23 of onze standaard LA27; afhankelijk van de hefcapaciteit en constructie.


MEDLINE & CARELINE bedieningen

Het bedienen van de stoel kan door middel van een handset of een bedieningspaneel. Onze HB80 of HB70 zijn hiervoor geschikt. De HB80 levert ergonomisch ontwerp en is uitgerust met magneet of ophanghaak. Ons ACK bedieningspaneel kan geïntegreerd worden in bijvoorbeeld de armleuning.

Wenst u de behandelstoel op een andere manier te bedienen? Dan raden wij de FPP aan, welke garant staat voor flexibiliteit en eenvoudig gebruik voor zowel de verzorgende als de patiënt. 
Linear Actuator LA23 Linear Actuator LA31 CARELINE Control Box CB6S OpenBus Lifting Column BL1 Hand Control HB80
Wat is een Hefkolom
Een hefkolom is een lineaire actuator geïntegreerd in een….
Wat is een Controlebox
De controlebox is het brein van de actuator-oplossing…
MEDLINE & CARELINE Applicaties
Voorbeelden van MEDLINE & CARELINE applicaties.
Neem contact op met LINAK
Wilt u meer informatie over onze innovatieve actuator oplossingen?