select
Systems for Couches

Systemen voor behandelbanken

 

keuzevrijheid in een keur van systemen

Verschillende systemen voor verschillende behoeften! Of u nu op zoek bent naar een standaard systeem voor uw behandelbank, of een geavanceerd systeem; u bent bij LINAK aan het juiste adres.
Een gemiddelde behandelbank is opgebouwd uit 3-6 hoofdproducten: één of meer actuators of kolommen welke een op- en neerwaartse beweging maken en ergonomisch correcte werkomstandigheden garanderen voor het verplegend personeel en het comfort voor de patiënt wanneer ze van de bank willen opstaan. Een actuator voor de rugverstelling zorgt voor de meest comfortabele positie voor de patiënt, soms worden meerdere actuators gemonteerd, ten behoeve van de been- of heffunctie. Een controlebox stuurt de beweging aan en met de hand- of voetbediening activeert u de gewenste beweging. De specificatie van deze producten hangt sterk af van uw individuele wensen en ontwerpideeën. 

Ter inspiratie; een gemiddelde behandelbank wordt opgebouwd rond één van deze producten. Ongeacht uw keuze, u krijgt een hoogwaardig systeem dat de leefomgeving van de gebruiker verbetert door het vergroten van de veiligheid en het leveren van een soepele en stille beweging voor de patiënt. 


Daarom kiest u voor LINAK…

Al meer dan tien jaar levert LINAK systemen voor behandelbanken. Systemen die onder andere gekend zijn om hun betrouwbaarheid en veiligheid. Het verplegend personeel waardeert het systeem dankzij de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer u kiest voor een MEDLINE® & CARELINE® systeem zijn er verschillende manieren om de optimale systeemoplossing te combineren. LINAK levert flexibiliteit en ontwerpvrijheid door veel verschillende opties. Afhankelijk van uw wensen hebben wij het juiste product portofolio welke een grote flexibiliteit biedt wanneer het gaat om de specificatie van het juiste systeem. Bovendien kunnen waarde-verhogende accessoires worden geïntegreerd als onderdeel van de behandelbank.


Afhankelijk van uw eisenpakket hebben wij het juiste product-assortiment en bieden wij grote flexibiliteit om het juiste systeem voor u te specificeren.
Al onze systemen zijn getest en goedgekeurd. Dit maakt het eenvoudiger voor u om goedkeuring te krijgen voor uw behandelbank.


MEDLINE & CARELINE behandelbank controleboxen

Afhankelijk van uw wensen voor functionaliteit en accessoires bieden wij verschillende controleboxen aan voor uw product. De software in de controlebox is op maat gemaakt of standaard. OpenBus controleboxen leveren een hoog veiligheidsniveau en de mogelijkheid service-data op te slaan.

U kunt kiezen tussen verschillende OpenBus controleboxen afhankelijk van uw wensen. De CB6S heeft 4 kanalen, de CB16 5 kanalen. Beiden verzekeren u van een betrouwbare beweging en veiligheid. De CB20 maakt het mogelijk om tot wel 6 actuators aan te sluiten en meerdere bedieningen en accessoires.
Verschillende accessoires en opties zijn verkrijgbaar, afhankelijk van uw behoeften. Bekijk zo ook een de CA40.

MEDLINE & CARELINE behandelbank Actuators

Hefkolommen als de BL1 zijn een perfecte oplossing voor behandelbanken dankzij het strakke ontwerp en eenvoudige constructie. Het is niet mogelijk handen of voeten tussen de bewegende delen te steken, wat zorgt voor extra veiligheid.

Er zijn verschillende hef-actuators verkrijgbaar afhankelijk van het te tillen gewicht. De LA31 is verkrijgbaar voor een zware belasting, de LA34 voor nog meer gewicht en de  LA44 kan zelfs de zwaarste last de baas. Een stille oplossing is de LA40. Alle actuators zijn een solide keus voor behandelbanken.
 
Voor de rug- en been-verstellingen raden wij u onze extreem stille LA31 aan of onze LA27; afhankelijk van de hefcapaciteit en constructie.


MEDLINE & CARELINE bedieningen

Of u nu op zoek bent naar een voet- of handbediening, wij hebben de juiste oplossing voor u. Als voetbediening raden wij de FS3 aan voor meerdere functies. De FS3 is ontworpen in samenwerking met eindgebruikers en is zeer intuitief en eenvoudig in gebruik.

Het bedienen van de bank kan ook door middel van een handset. Onze HB80 of HB70 zijn hiervoor geschikt. De HB80 heeft een ergonomisch design en is met magneet of ophanghaak verkrijgbaar.

Wenst u de behandelbank op een andere manier te bedienen? Dan raden wij de FPP aan, welke garant staat voor flexibiliteit en eenvoudig gebruik voor zowel de verzorgende als de patiënt. 
Lineaire Actuator LA31 CARELINE Controlebox CB6S OpenBus Lineaire Actuator LA31 CARELINE Hefkolom BL1 Handbediening HB80 Hefkolom BL1
Wat is een Hefkolom
Een hefkolom is een lineaire actuator geïntegreerd in een….
Wat is een Controlebox
De controlebox is het brein van de actuator-oplossing…