select
 
Sit-Stand Desk Benefits

voordelen

Het is zeker niet eenvoudig een compleet team aan medewerkers ergonomisch te laten werken aan een 'one size fits all' bureau. Verstelbare bureaus geven de gebruiker de mogelijkheid om een houding aan te nemen die past bij het eigen lichaam. Dit helpt om klachten te voorkomen omdat het bureau niet passend is zoals te weinig beenruimte of een te hoog toetsenbord en monitor.

Vergrote productiviteit

Mensen moeten minimaal vijf minuten per uur bewegen. Micro-pauzes voorkomen vermoeidheid. Veel medewerkers hebben niet de flexibiliteit om ieder uur weg te kunnen van hun bureau. Door gebruik van zit-sta tafels kunnen medewerkers hun statische houding afwisselen zonder hun werkruimte te verlaten.

Flexibiliteit

Elektrisch verstelbare bureaus zorgen ervoor dat het bureau comfortabel en eenvoudig kan worden aangepast aan de gebruiker met slechts 1 druk op de knop. Er komt een collega of klant aan uw bureau staan; geen probleem; verhoog het bureau en allen kunnen een comfortabele en ergonomische houding aannemen. En een prettige bijkomstigheid; staand overleg neemt minder tijd in beslag als zittend vergaderen.

gezondheid en welzijn

Studies wijzen uit dat afwisselend zittend en staand werken zorgt voor minder vermoeidheid en lichamelijke problemen door een verkeerde werkhouding, waar veel mensen aan het einde van de werkdag last van hebben.

Beweging tijdens de werkdag kan het ziektepercentage 32% verminderen (source: James A Levine, MD, PhD, Mayo Clinic and Selene Yeager).

Een studie van Mayo Clinic toont aan dat u 340 calorieën extra kan verbranden per dag als u zitten en staan afwisselt.

Voorkom gezondheidsklachten

Een werkplek aangepast aan de individuele behoefte kan werkgerelateerde stress verminderen. Het afwisselen tussen zittend en staand werken verminderd tevens problemen veroorzaakt door een statische werkhouding.

 

 

Why Use Your Desk

Stand Up While You Work – And Lose Weight

Sedentair werk lijdt tot leefstijl gerelateerde ziekten. Lees meer over hoe u het aangeleerde sedentaire gedrag kunt doorbreken. 

Online Magazine | PDF

 

Focus on Office Desks

Focus on Office Desks

Elektrische aanpassing van kantoor meubilair past in de hedendaagse dynamische werkstijl en Het Nieuwe Werken.

Online Magazine | PDF