select
 

zit-sta coach

Het verbreken van een gewoonte vergt een grote gedragsaanpassing. We hebben voor u een aantal aandachtspunten opgesomt om u te helpen te varieren tussen zittend en staand werken tijdens de werkdag.

variëren tussen zitten en staan tijdens de werkdag

Het meest belangrijke is dat u wisselt van positie en vrij kunt bewegen, bij voorkeur  drie keer per dag. In plaats van te lang ziten, kunt u wisselen tussen zitten en staan. Denk eraan een juiste houding aan te en verdeel het gewicht over beide benen.
  • Begin met 15 minuten van elk uur te staan tot de lunch 
  • Verhoog uw bureau tot de sta-houding voor de lunchpauze. Dan staat uw bureau alvast in de juiste positie als u terugkomt van de lunch 
  • Na de lunch staat u 15 minuten voordat u weer 45 minuten zittend werkt 
  • Verhoog uw bureau weer 15 minuten per uur gedurende de rest van de dag
  • Verhoogt uw bureau bij het verlaten van het kantoor – dan is deze klaar voor gebruik voor de volgende werkdag
Aandachtspunten tijdens het zittend en staand werken:
Bent u zwanger, heeft u spataderen of gezondheidsproblemen? Raadpleeg uw behandelend arts voor advies over zittend en staand werken. 

Als u staand wilt werken moet u hiervan een gewoonte maken en uw lichaam aanpassen aan staand werken. Daarom is het belangrijk het lichaam eerst te laten wennen, begin dus met vijf minuten staand werken.

Onthoud dus goed dat u MOET afwisselen tussen zitten en staan en zoveel mogelijk moet bewegen tussendoor. Het is ook niet gezond om de hele dag staand te werpen - de ideale situatie is om af te wisselen tussen zitten en staan.

Technologie herinnert u om te staan gedurende de werkdag


Wellness Switch

LINAK Wellness Switch helpt om uw bureau optimaal te gebruiken. Met een volsysteem ziet u hoeveel minuten en calorieën u verbrand door het staand werken. De alarmfunctie herinnert de gebruiker wanneer het tijd is om te staan door een knipperend bureau symbooltje.

LINAK Desk Control Software - Goal Reached   LINAK Desk Control - App History

Met de LINAK Desk Control™ software bedient u het bureau met software op uw PC/Mac door middel van het toetsenbord. U kunt uw eigen doel instellen (tijd of aantal calorieën), uw vaste hoogte instellen, bewegingshistorie, tijd en calorie-verbranding.
Met LINAK Desk Control heeft u uw persoonlijke coach altijd bij de hand.